fbpx

SCHAK’s favoritter

SCHAK’s nyhedsmail

Har du lyst til at modtage vores nyhedsbrev med nyt om sæsonens lækre fisk, gode tilbud, opskrifter og invitationer til arrangementer m.m så udfyld følgende:

En af Aalborgs specialforretninger gennem mere end 75 år – historien om Schak Nielsen

Gennem mere end 75 år har Schak Nielsen været en af Aalborgs mere sejlivede forretninger.

Nyskabelse, anderledes initiativer og en god fornemmelse af tidens trend har gennem alle årene været en afgørende faktor for virksomhedens overlevelse.

I bogen følger vi butikkens tre generationer gennem tykt og tyndt, krig og fred. Glæd dig til en rigtig god historie.

Du kan købe bogen i butikken for kr. 129,-

Da vi kun har få eksemplarer sælges disse efter “først-til-mølle” princippet.

Gamle traditioner, stor viden om fisk, kombineret med
topmoderne faciliteter sikrer dig lækker fisk i meget høj kvalitet

Røgeriet Schak Nielsen er et meget gammelt foretagende. Røgeriet kan dateres helt tilbage til 1863, hvor det blev startet i beskedne lokaler på adressen Vesteraa nr. 3, Aalborg som et kød- og pålægsrøgeri. Røgeriet har været drevet og ejet af familien Schak Nielsen siden 1942.

1942

Viggo Schak Nielsen, der er uddannet slagter, køber det gamle kød- og pålægsrøgeri, der skifter navn til Schak Nielsen Røgeri. Han fortsætter med at røge kød- og pålægsvarer for byens slagtermestre samt private kunder.
Ved siden af arbejdet i røgeriet finder man Viggo i egen bod på alle Aalborgs torvedage, herfra sælges forskellige røgvarer til torvets kunder.
Hver eftermiddag cykler sønnen Bent rundt til Allborgs fiskehandlere og afhenter de usolgte fisk, der egner sig til at blive røget. Fiskene røges meget tidligt om morgenen, og inden Bent skal i skole, kan han lige nå at cykle rundt og returnere de friskrøgede fisk til fiskehandlerne.

1962

Ved røgeriet, hvor der nu røges lige dele kødvarer og fisk, starter Viggo et fiskeudsalg i et lille lokale ud mod Vesteraa. Hans kone Elna passer butikken.
Fiskeudsalget bliver taget godt imod af Aalborgs borgere, og bliver hurtigt en stor succes. Efter et par år er der så stor efterspørgsel fra kunderne, at Elna og Viggo næsten ikke kan følge med. De kommer i tvivl, om det er det, de vil og snakker om at lukke butikken igen.

1965

Sønnen Bent Schak Nielsen er ikke enig i snakken omkring lukning af fiskeudsalget. Han dropper sin strålende karriere i hæren og går med i virksomheden, der fortsætter væksten med de nye kræfter.
Virksomheden ændrer navn til Schak Nielsen & Søn Røgeri.
Røgeriet leverer nu også røgvarer til flere erhvervskunder: restauranter, hoteller, catering mv.

1971

Der er stadig meget travlt i fiskeudsalget i Vesteraa. Pladsen er ved at være alt for trang i den lille forretning. Da det tilstødende butikslokale bliver ledigt, udvides fiskeudsalget og fremstår nu som en stor fiskeforretning med plads til at vise hele sortimentet.
Sortimentet i butikken udvides med færdige fiskeanretninger, der leveres ud af huset til private kunder og erhverv.

1979

Fiskebutikken Vesteraa 3 er stadig en succes, men Bent fornemmer, at byens handel er ved at flytte sig fra området omkring Bispensgade/Gravensgade til området omkring Algade, der er inde i en positiv udvikling som en del af gågadenettet.
Derfor køber han ejendommen Algade 23, og starter en ny fiskebutik. Den tidligere førstemand fra Vesteraa
indsættes som bestyrer.
Røgeriet og den første fiskeforretning Vesterå 3 fortsætter uændret, og begge butikker bruges flittigt af både gamle og nye kunder.

1988

Tredje generation Lars Schak Nielsen kommer med i virksomheden. Sammen med sin far finder man dagligt Lars i røgeriet samt i butikken Vesteraa 3.

1995

Pladsen i røgeriet er ved at blive for trang. Det er ikke længere muligt, ikke kun pladsmæssigt men også rent lovgivningsmæssigt, at udvide røgeriet. Derfor ledes der efter nye lokaler til røgeriet, hvilket viser sig at være en meget vanskelig opgave.
Sammen beslutter Bent og Lars at bygge et nyt røgeri helt fra bunden, for at have flere muligheder i forbindelse med virksomhedens fremtidige udvikling. Der kigges efter egnede grunde, funktionerne i røgeriet planlægges og bygningen tegnes.

1997

På Atletikvej 19 i Svenstrup, lidt syd for Aalborg, findes en egnet grund. Byggeriet af det nye røgeri startes, og står klar til indflytning i september 1997 med alle moderne faciliteter, 4 store ovne og masser af plads.
I forbindelse med byggeriet af det nye røgeri, besluttes det, at tiden er inde til et generationsskifte, og Lars overtager virksomheden.
Røgeriet og forretningen Vesteraa 3 nedlægges. Fiskeforretningen Algade 23 fortsætter uændret.

2011

Der er travlt i røgeriet og der leveres røget fisk til store og små erhvervskunder i hele Jylland. Mange private kunder efterspørger specielt røget fisk.
Efterspørgslen bliver efterhånden så stor, at et lille udsalg etableres ved røgeriet. Herfra sælges udelukkende røget fisk til private kunder.

2014

Det lille udsalg ved røgeriet udvides med en egentlig gårdbutik, der ud over røget fisk også sælger hjemmelavede specialiteter og delikatesser. Virksomheden skifter navn til Schak Nielsen Røgeri & Gårdbutik.
Samtidig flyttes alle aktiviteter i fiskeforretningen Algade 23 til Atletikvej 19 i Svenstrup, og forretningen Algade 23 lukkes. På en måde kan man næsten sige, at historien om Schak Nielsen gentager sig.

2015

Gårdbutikken er blevet en fast del af røgeriet med både gamle og nye kunder. Der holdes åbent torsdag, fredag og lørdag.
De større lokaler kan bære en støre volumen. Der produceres og leveres derfor et støt stigende antal færdige fiskeanretninger og hjemmelavede delikatesser til private, samtidig med at røgeriet øger produktionen af røgvarer.

2018

Udvidede åbningstider i gårdbutikken efterspørges af de private kunder, og onsdagen inddrages som butiksdag.
Gårdbutikken sælger fersk og røget fisk, skaldyr, nemme middagsretter, hjemmelavede specialiteter og delikatesser, anretninger til fester og gæster og som et nyt skud på stammen også lækre fiskesandwich.<[/et_pb_text]

Butikken er altid fyldt med flot fersk fisk samt lækker hjemmerøget fisk fra egen ovn

Elsker du at lave dine egne retter – så prøv med frisk fersk fisk? Mangler du en sund, nem og serveringsklar menu? Er du ude efter en lækker delikatesse til frokost eller
en flot og velsmagende anretning til dine gæster?
– SCHAK NIELSEN klarer det hele!

BEMÆRK Anretninger leveres også uden for butikkens åbningstider.